Kunnen wij als Belg bij jullie terecht?
Ja, ook als Belg kunt u bij ons een onderzoek krijgen. Meer informatie over onze onderzoeken, prijzen en terugbetaling vindt u hier
Hebben wij een verwijsbrief nodig?
Het is bij ons mogelijk om de meeste onderzoeken uit te voeren zonder een verwijsbrief. Het moet dan wel duidelijk zijn wat uw klachten zijn en welk onderzoek er moet gebeuren.
Er is in dat geval nooit terugbetaling door de verzekering mogelijk.
Worden de onderzoeken vergoed/terugbetaald?
Hebben jullie een open MRI-toestel?
Ja, we beschikken over een open 1.2T MRI van Hitachi. Deze heeft niet de vorm van een buis. Er komt een grote ronde schijf boven u en een schijf onder u. De zijkanten zijn open. De afstand tussen de twee schijven is ongeveer 50cm. U kan bij elk onderzoek uw hoofd draaien zodat u opzij in de zaal kunt kijken en ook de technoloog achter het scherm kan zien zitten.
Wij voorzien voldoende tijd, zodat er een intensieve begeleiding kan plaatsvinden indien u angstig bent voor het onderzoek.
We beschikken ook over een stillere gesloten 3T MRI van Canon. Deze heeft de grootste buisopening op de markt van 71cm en hij is ook een heel stuk stiller en korter dan andere tunnelsystemen.
Foto’s van beide toestellen kunt u terugvinden in de fotogalerij.
Mag er iemand mee in de zaal?
Aangezien een MRI werkt zonder straling, mag er een begeleider zonder risico mee in de zaal tijdens het onderzoek.
Bij de open MRI kan deze persoon naast u plaats nemen en is er zowel visueel als fysiek contact mogelijk tijdens het hele onderzoek.
Bij onze gesloten MRI kan de begeleider aan het voeteinde plaatsnemen, waardoor fysiek contact mogelijk blijft.
Het is wel belangrijk dat de begeleider ook voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Hij betreedt namelijk ook het magnetisch veld. Zo mag de begeleider ook niet minder dan 6 weken geleden geopereerd zijn en mag hij geen medische hulpmiddelen hebben zoals pacemaker of neurostimulator. Hij mag wel al zijn kleren en schoenen aanhouden. Enkel de broekzakken moeten volledig leeg zijn en het uurwerk en hoorapparaten moeten ook uit.
Hoeveel kost een onderzoek?
Dit is afhankelijk van het soort onderzoek en in welk land u verzekerd bent. De prijzen vindt u hier.
Wanneer kan ik komen?
Wij streven ernaar om binnen de 5 werkdagen een afspraak in te plannen.
Indien u meerder onderzoeken op dezelfde dag nodig heeft, dan kan hier iets van afgeweken worden.
We werken altijd op afspraak van maandag tot en met vrijdag van 8.30u tot 17uur. In drukke perioden wordt er tot 19u gescand.
U kan een afspraak maken door ons telefonisch te contacteren, of vul het contactformulier in en dan nemen wij contact met u op.
Een MRI van het hart wordt op vaste dagen per maand uitgevoerd.
Werken jullie in het weekend?
Neen, wij werken enkel op afspraak van maandag tot en met vrijdag, van 8.30u tot 17u. In drukke perioden wordt er tot 19u gescand.
Waar zitten jullie in Sluis?
Wij zitten in een bedrijvencomplex, schuin tegenover het indoorpretpark ‘Toversluis’ en op wandelafstand van ‘De Molen’ in het centrum van Sluis.
Met de wagen kan u de borden naar ‘Sluis-Zuid’ volgen.
Let op dat de GPS u niet naar de deelgemeente Oostburg 8 km verder stuurt, daar is ook een ‘Nieuwstraat’.
Er is parking naast het gebouw, of gebruik de grote gemeentelijke parking aan de overkant voor maximum €5 per dag.
Liggen jullie in Nederland?
Ja, wij zijn gevestigd in Nederland, provincie Zeeland, tegen de Belgische grens ter hoogte van Knokke-Heist.
Hebben jullie ook een centrum in België? Waarom beschikken jullie over een Belgisch telefoonnummer?
Neen, wij zijn enkel gevestigd in Nederland. We hebben ook een Belgisch telefoonnummer dat doorgeschakeld wordt naar Sluis, dit voor het gemak van Belgische patiënten.
Welke onderzoeken doen jullie allemaal?
Als stralingsvrij centrum bieden wij enkel MRI en echografie aan.
Bekijk hier een overzicht van onze onderzoeken.
U kan bij ons NIET terecht voor RX-röntgenopnames, RX-mammografie, CT, conebeam CT- CBCT, PET, SPECT, nucleaire onderzoeken of botdensitometrie.
Hoelang duurt een onderzoek?
Alle onderzoeken variëren van tijdsduur, de meeste onderzoeken duren tussen de 15 en 30 minuten. De tijd hangt af van het type onderzoek, de vraag van de verwijzende arts, maar ook of u al dan niet bewogen heeft.
MRI van het hart en van de borsten duren inclusief voorbereiding ongeveer 1 uur.
Zijn meerdere onderzoeken op dezelfde dag mogelijk?
Een MRI is niet schadelijk voor het lichaam, waardoor meerdere onderzoeken op de zelfde dag kunnen. Echter kan de verzekering wel een maximaal aantal onderzoeken opleggen die ze per dag vergoeden.
Indien u meerdere onderzoeken wenst, dan moet dit tijdens het maken van de afspraak gemeld worden, zodat er voldoende tijd wordt voorzien.
Kunnen alle MRI onderzoeken doorgaan op het open toestel?
Neen, er zijn enkele technische beperkingen. Een MRI van het hart, de longen, de borsten of de enkel kunnen niet op onze open MRI doorgaan. Dit kan enkel in ons stillere gesloten 3T MRI van Canon.
MRI van de knie doen we standaard in de gesloten MRI, aangezien uw hoofd buiten het toestel blijft.